Salades

IMG_1748

Verwen jezelf met een heerlijke salade. Zoek alle lekkere ingrediënten wat je in huis hebt en maak een mooi bordje! Feestje op je bord! Kom op je verdient het! Geen inspiratie, dan vind je hier een paar tips.

Gevulde avocado

Nodig:

  • 1 avocado
  • 1/2 ons Hollandse garnalen
  • 1/2 groene appel
  • 2 bosuitjes
  • sap van een halve citroen
  • homemade mayonaise
  • peper, zout en een beetje verse dille
  • snij de avocado door midden en houd de schil heel, lepel de twee helften leeg en snij dit in blokjes. Snij de appel met schil in blokjes de bosuitjes in ringetjes en meng alles door elkaar met de garnalen, citroensap , mayonaise en kruiden. Vul de avocado helften en tadaaaaaaa een mega mooie lunch!

Salade geitenkaas

Nodig voor 2 personen:

  • bakje veldsla
  • 6 tasti tom tomaten
  • pijnboompitten ( in de koekenpan gebruind )
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • zachte romige geitenkaas
  • balsamico
  • lekkere olijfolie
  • als optie: chaizaad en hennepzaad

Vul de 4 bladerdeegplakjes met geitenkaas en bak ze in de oven volgens de verpakking. Was de veldsla en de tomaatjes en leg ze mooi op een groot bord. Giet dan de dressing erover heen, dan de pijnboompitten en eventueel het chia- en hennepzaad . Als de geitenkaaspakketjes klaar zijn, haal je ze uit de oven en leg ze op de mooi opgemaakte borden. Dit gerecht is ook heerlijk met honing!

Salade met zalm en avocado

Je neemt een heerlijke Sla-soort. Ik ben gek op veldsla en rucola. Dan pak je de zalm en leg het zo mooi mogelijk op je bordje, snij de tomaat en de avocado. Doe er olijfolie en citroen sap over heen. Maak het dan af met pijnboompitten en eventueel chia- en hennepzaad !

Couscous salade met kikkererwten

Nodig:

  • 300 g couscous
  • bosje munt
  • bosje bladpeterselie
  • bosje koriander
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 klein potje bio kikkererwten
  • sap van 1 citroen
  • 50 ml olijfolie extra vierge
  • zout en peper
  • 1/2 komkommer