Romige zalm uit de oven

Romige zalm uit de oven

Nodig:

een mooi stuk zalm

koksolie

5 Tasti Tom tomaatjes

250 ml kookroom van soya

400 ml biologische appelsap

1 citroen

verse dille

peper en zout

arrow root (bindmiddel)

Zet de oven op 180 graden en zet een ovenschaal klaar.

Haal de zalm alvast uit de koelkast, snij de tomaatjes in stukjes en leg ze mooi verdeeld met de kokosolie op de schaal (zie foto). Doe de room in een steelpannetje met de appelsap. Voeg dan sap van een halve citroen erbij en verwarm dit (niet laten koken) dan de verse dille erbij plus wat verse peper. Besprenkel de zalm met de andere helft van de citroen met wat zout en peper. Als de saus warm is, giet je de saus naast de zalm in de schaal. Zet de schaal zo ongeveer 20 min. In de oven. Is hij klaar? Bind dan de saus een beetje en klaar is de zalm!

Lekker met worteltje en gebakken aardappeltjes.

Eet smakelijk!