Kipvingers

kipvingers2

Krokante kipvingers

Nodig;

3 (scharrel) kipfilets

amandelmelk ( of ander soort melk wat je gebruikt )

120 gr ( glutenvrije ) paneermeel ( fijn gemalen beschuit doet het ook prima!)

1 flinke el (geroosterde) paprikapoeder

1 el knoflookpoeder

1el oregano

1 tl fijn gemalen zout ( optioneel )

Wat olijfolie

 

Meng de kruiden met het paneermeel in een diep bord. In een ander diep

bord doe je een flinke scheut amandelmelk. snij de kipfilets in repen.

Dompel  een reepje kip in de melk en dan door het paneermeelmengsel heen,

en leg het op een ovenplaat met bakpapier. Herhaal dit tot de kip op is.

heb je zo te veel? dat kan je ook wat teveel is invriezen.

besprenkel wat met olijfolie en bak af in +/- 20 min. in een voorverwarmde oven

op 200 graden. Keer de kip tussendoor even om en kijk af en toe of het klaar is.

Elke oven is weer anders.