kapitein natalie

 

Zo de scholen gaan weer van start en de koekjes nemen weer gretig aftrek. Dus hoogste tijd om de koeken weer zelf te maken! hier de versie van de kapitein koek.En we noemen ze Kapitein Natalie! De suikers kunnen zeker omlaag. dus tekens als je ze opnieuw bakt zou ik de suiker minderen. Deze kapitein koekjes zijn hier goed gekeurd, dus ik maak ze dan ook graag. stop ze in hun broodtrommel en wacht de leuke reactie af!

Recept kapitein natalie:

Ingrediënten;

200 gr speltmeel

200 gr havermeel ( gemalen havermout kan ook )

200 ml plantaardige melk naar keuze ( amandelmelk, rijstemelk, sojamelk)

2 eieren

2 tl bakpoeder

3 tl koek en speculaas kruiden

2 tl kaneel

2 handjes rozijnen

90 gram walnoten

125 gram appelstroop

100 gram kokosbloesemsuiker ( oersuiker of palmsuiker kan ook)

 

Bakvorm voor reepjes 

Mixer met deeghaken 

 

Hoe maak je ze??

 

Zet de oven op 160 graden en vet de vormpjes in met (kokos)olie.

Meng alle droge ingrediënten in een grote mengkom. Voeg dan de melk, eieren en de appelstroop erbij en mix het tot alles goed gemengd is . Vul het bakvorm voor reepjes en bestrooi eventueel nog met nootjes, cacaonibs, chocolade-hagelslag, havermout of kokos en zet het in de oven en bak ze  in 20 a 25 min bruin en gaar.

liever glutenvrij? vervang de meel door amandelmeel en boekweitmeel

liever eivrij vervang de eieren voor 100 ml (plantaardige) melk