glutenvrije ontbijtkoek

ontbijtkoek

Heerlijke ontbijtkoek voor tussendoor. Heerlijk voedzaam door de vijgen, banaan en ei. Deze ontbijtkoek is ook heel goed te maken met whey/ eiwit poeder. vervang dan de kastanjemeel hierdoor. Zo krijg je ook een heerlijke snack voor na en voor het sporten. Glutenvrij en Koemelkvrij rare suikers vrij.

Recept

100 gr boekweitmeel
100 gr amandelmeel
50 gr kastanjemeel (of eiwitpoeder)
1 el koekkruiden
2 el kokossiroop
1 flinke theelepel wijnsteenbakpoeder
wat grof gemalen zeezout ( naar behoefte erbij doen voor de salty bite )
2 bananen
5 grote gedroogde vijgen
50 gr kokosyoghurt ( soya of geitenyoghurt kan ook )
50 gr kokosolie
4 eieren
2 tl natural flavours caramel ( klik hier voor info )
1 cakeblik met bakpapier

zet de oven op 160 graden
doe alle droge ingrediënten in een kom en meng dit door elkaar.
nu de 2 bananen, kokosolie, yoghurt, vijgen, de caramel flavour en de eieren in een blender ( of staafmixer ) en meng dit goed tot een romige massa. meng dit bij de droge ingrediënten en vul hiermee het met bakpapier beklede cakeblik. tot slot versier de cake met wat jij wil. ik had wat quinoavlokken en rauwe cacao nibs.
Bak de cake in 40-50 min af. doe de grote “haal de sate prikker droog uit de cake’ truc om te kijken of de cake gaar is.

laat het afkoelen op een rooster. je kan er daarna plakjes van maken en in vriezen. zo heb je altijd een gezond tussendoortje.