Citroen Bananenbrood

Bananenbrood is altijd een goed idee! En zeker als je amandelpulp over hebt van het maken van amandelmelk! Dan moet je er gewoon wat lekkers van maken. Dus nu een keer een Citroen Bananenbrood lekker fris van smaak dus zeker lekker voor de zomer, vind ik. Deze cake is gezoet met gedroogde abrikozen zodat het bananenbrood een andere smaak krijgt als je hem zoet met dadels. Ik was verrast door de smaak! heerlijk! maar deze cake is ook te maken zonder amandelpulp als je deze vervangt door de meel of bloem wat jij in huis hebt. veel bakplezier en eet smakelijk!

Citroen Bananenbrood

Ingrediënten :

150 gr amandelpulp (dat overblijft van de amandelmelk recept op mijn site) of 150 gr meel naar keuze.
4 el amandelmeel
4 el havermout
1 afgestreken el bakpoeder
snuf zout
15 gr vanillesuiker (optie: vanillepasta is suikervrij)
1 tl vanille essence
sap en rasp van 1 citroen
3 eieren
2 grote bananen (of 3 kleintjes)
10 gedroogde abrikozen
2 el kokosrasp

 

Hoe maak je het?

Zet de oven op 160 graden ( hete lucht)

Doe de citroensap, de abrikozen, de bananen en de eieren in de blender en mix dit tot een egaal beslag. Doe in een grote beslagkom de overige ingrediënten (behalve de kokosrasp) en roer dit door elkaar met een lepel. Meng dan het beslag erdoor. Vind je het beslag te dik? Scheutje amandelmelk erbij (niet teveel anders blijft je cake straks te nat). Vul het ingevette cakeblik met het beslag.bak de cake af in 40-45 min. Kijk na 25 min stiekum om een hoekje. Wordt hij te bruin? Leg er wat bakpapier op. Kijk met een sateprikker of de cake droog is van binnen, want dan is hij gaar! Eetsmakelijk!!!