Bananenbrood met frambozen

Bananenbrood met frambozen. Zo dat klinkt lekker! En dat klopt. Dit bananenbrood met een andere twist is heerlijk. Lekker zoet door de abrikozen en banaan, en lekker fris door de sinaasappel. Dat is eens wat anders dan gezoet met dadels.

Bananenbrood met frambozen

ingrediënten:

100 gr amandelmeel
2 grote bananen
50 gr gedroogde abrikozen in stukjes
Sap en rasp van een 1/2 sinaasappel
3 eieren
70 gr havermout
30 gr hennepzaad
1 tl kaneel
1 tl gemberpoeder
2 tl bakpoeder
150 gr bevroren frambozen

Hoe maak je het?

Zet de oven op 160 graden. (hete lucht)
Doe de bananen, abrikozen, eieren en het sap van de sinaasappel in de blender en mix tot een mooi beslag.
In een grote mengkom doe de rest van de ingrediënten (behalve de frambozen) en meng het door elkaar. Meng nu het beslag uit de blender door de droge ingrediënten heen.
Schep het nu over in een ingevet cakeblik en strooi de frambozen erover. Druk deze licht aan.
Bak het bananenbrood in +/- 45 min bruin.
Check of hij gaar is, door een prikker erin te steken, als die er droog uitkomt is hij gaar.
Af laten koelen op het rooster.