Speltcrackers

speltcrackers maken we gewoon zelf! al eens zelf gemaakt? echt geloof me, het is niet moeilijk en zoveel lekkerder als je echt weet wat erin zit. het is even oefenen maar je zult zien dat ze steeds mooier worden. Maar ik beloof je… ze zijn direct heerlijk!

speltcrackers

ingrediënten;

200 Gr speltmeel
100 Gr speltbloem
1 tl zout
1 tl bakpoeder
30 Gr roomboter of 40 Gr kokosolie
80 Gr gemengde zaden-pitten ( pompoenpitten , zonnenbloempitten , zwarte sesamzaad , lijnzaad )
125 ml lauwwarm water

hoe maak je het?

Zet de oven op 200 graden.

Meng alle droge ingredienten , wrijf dan met je vingers de kokosolie of roomboter door het meel mengsel. Totdat je een licht kruimelige massa heb. Voeg dan het water erbij. En kneed tot een bal. Deel het deeg in twee gelijke stukken. Bewaar één deel in de kom en leg er een natte theedoek op totdat je het gebruikt. Bestuif je werkblad met wat meel. Rol het deeg uit tot een lap. De zijkanten sla je terug totdat er rechte kanten ontstaan. Goed uitrollen en leg de lap op bakpapier. Snij er ongeveer 10 crackers uit. Bestrijk de bovenkant met wat water en strooi er nog wat zaden op. Bijv sesamzaad .
Bak de crackers in 12 min af. Laat de crackers goed afkoelen. Bewaar ze in een luchtdichte doos.

al eens de havermout crackers gemaakt? deze zijn ook zo lekker