Erwtensoep

De lekkerste Erwtensoep maken we makkelijk zelf, toch? Nu is toch wel de perfecte tijd voor “snert” (andere benaming voor Erwtensoep).

veel mensen denken dat het heel moeilijk is om zelf erwtensoep te maken, maar dat is helemaal niet zo! dus hier het (h)eerlijke recept van snert.

Ingrediënten:

500 gr spliterwten
2 uien
1 winterwortel
1 prei
1 knolselderij
1 aardappel
bladselderij
2 laurierblaadjes
2 ons magere spekreepjes
rookworst net hoeveel jij lekker vind!
3 el groentebouillon zonder gist
Peper en zout

Hoe maak je het?

Spoel de spliterwten goed af. Doe de spliterwten, de schoongemaakte groentes, laurier, knolselderij, bouillon,aardappel plus de spek in een pan met ruim genoeg water ( ongeveer 1,5 liter ). Breng het aan de kook en laat zachtjes pruttelen. Laat dit zeker zo’n 2 uur zachtjes pruttelen. Afboen toe roeren! En in de gaten houden dat het niet aan de bodem gaat zitten.

Zijn de spliterwten echt allemaal “opgelost” dan haal je het laurierblad eruit. Hou je van grove snert. Dan stamp je met de stampotstamper het wat fijner. Hou je niet van teveel stukjes? ( net als hier? ) dan de staafmixer erdoor. Op snaak brengen met peper en zout en eventueel wat magi. De worst in plakjes erin. En klaar!

Server de snert met roggebrood met katenspek.

Eet smakelijk.