Panbrood

heerlijk makkelijk recept voor panbrood. iedereen kan deze maken. avond van te voren klaar maken en de dag erna afbakken.

1/2 tl droge gist
375 ml lauwwarm water
400 Gr speltmeel
1 tl zout

Neem een grote kom. Los het gist op in het water. Voeg dan het meel en het zout toe en roer dit even goed door tot een plakkerig deeg. Bedek de kom met huishoudfolie. Laat dit een nachtje rusten ( 8 – 12 uur ) strooi wat meel op je werkblad. Stort het deeg uit de kom en kneed kort met wat extra meel zonodig. Leg de bal op een bakpapier strooi wat meel erop en dek af met een theedoek. Zet de gietijzeren pan ( plus deksel ) in de oven op 220 graden. Na een uurtje haal je de pan eruit en leg de deksel eraf. Leg de deegbal plus bakpapier in de pan. Schud wat zodat het deeg goed over de bodem verdeeld. Plaats de deksel erop. En zet in de oven. Bak nu 30 min op 200 graden. Daarna haal je de deksel eraf en bak nogmaals 15 tot 20 min tot het mooi bruin is. Haal het brood uit de pan en laat het afkoelen op een rooster.