Witloftaart

Ook ik mocht meedoen met de foodsavechallenge. En wat kreeg ik toegestuurd?

-gehakt -witlof -rozemarijn -knoflook – rood fruit

en daar moest ik 1 gerecht van maken,  pffff vond dat best lastig.

En heb er een weekend mijn gedachten over laten gaan.

En dit is het geworden.

 

witloftaart

 

3 ons gehakt

1 zoete aardappel

3 witlof stronken( gekookt)

wat takjes rozemarijn

1 teentje knoflook

zachte geitenkaas

rood fruit ( braam en bosbessen)

2 vijgen

2 eieren

3 el amandelmeel

1 el kippenbouillonpoeder ( bio en gistvrij)

150 ml plantaardige room( bijv. rijst, haver of sojaroom)

 

 

doe bakpapier op de bodem van de taartvorm. en zet de oven op 180 graden.

Schil de aardappel en snij in plakjes en bedek de taartbodem hiermee.

Rul nu het gehakt met wat uitgeperste knoflook en fijngeknipte rozemarijn, dit schep je op de aardappel bodem.

Snij nu de witlof elk in 4 parten en maak zo de volgende laag op het gehakt. Je kan het zo in een rondje neerleggen als een ster.

Kluts nu de eieren met amandelmeel,room en kippenbouillonpoeder. dit mengsel gaat over de taart.

Brokkel nu de geitenkaas er over heen. En schik het fruit er nu overheen. De laatste takjes rozemarijn erop. Nu afbakken in ongeveer 30 min.

Totdat de taart mooi gebruind is en gaar.

eet smakelijk!

 

met deze taart kan je heerlijk variëren ! met bijv.; prei .pompoen, spruiten