raw vegan cheesecake met bosbessen

Soms sta ik in de keuken en denk ik, wat zal ik nu weer eens maken? Dan kijk ik in mijn voorraadpotten en koelkast en dan weet ik het meestal wel. Deze keer keek ik naar een enorme pot met rauwe cashewnoten. hmmmm ik dacht eerst aan raw-vegan-yoghurt maar het is tochten raw vegan cheesecake met bosbessen geworden. Een lekker makkelijke versie want daar hou ik van,
raw vegan cheesecake met bosbessen

nodig voor de bodem;

8 medjoul dadels (in stukjes geknipt)
2 el kokosrasp
80 gr gemengde rauwe noten
1 el kokosolie
snuf zout
vulling;

375 gr cashewnoten (geweekt in warm water)
1 blikje kokosmelk ( 400 ml )
4 el citroensap
4 el honing
1 vanille stokje
125 gr bosbessen

taartvorm 18 cm ( hema )
bakpapier
Hoe maak je het?

Zorg dat er plek is in de vriezer!
Zorg dat de cashewnoten geweekt zijn!
Dan doe je de ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine of blender en maal alles goed fijn.

Bedek de bodem van de taartbodem met het bakpapier.
Schep de taartbodem-vulling in het taart blik en maak een gelijke bodem.

Nu de vulling. laat de cashewnoten uitlekken in een zeef. doe deze in de keukenmachine of blender. Doe hier de kokosmelk, citroensap, de merg van het vanillestokje en de honing bij en blender tot een romige massa.

Doe de helft van deze massa op de bodem in de springvorm.

Voeg nu de bosbessen bij de rest en mix tot een mooi blauw/paars beslag.
schenk dit boven op de vulling en draai er voorzichtig een lepel doorheen voor een swirl.

Nu kan de taart in de vriezer voor een uurtje of twee.

Maak je de taart al van te voren zorg dan dat je hem een uur van tevoren uithaalt.

kijk voor nog meer taarten HIER