havermout crackers zijn heerlijk en eerlijk. zeker niet moeilijk te maken maar met oefenen heb je steeds mooiere crackers. de smaak is natuurlijk gelijk al heerlijk.
- 100 gram amandelmeel (fijngemalen noten kan ook!)
- 100 gram havermout (glutenvrij)
- 25 gram lijnzaad
- 25 gram sesamzaad
- 40 gram geraspte jong belegen kaas (geitenkaas)
- 2 eieren
Doe al de ingrediënten in een mengkom, roer alles door met een vork. Kneed met de hand nog even na en vorm 1 grote bal. Leg deze tussen twee bakpapieren in en rol het deeg uit met een deegroller. Maak er een lap van 20 bij 30 cm. Haal de bovenste bakpapier eraf en snij de crackers. Bak de havermout crackers nu af in 20 min in de voorverwarmde oven op 180 graden.
Andere crackervariant:
Nodig:
- 50 gram amandelmeel (fijngemalen noten kan ook!)
- 50 gram speltmeel (voor glutenvrije variant neem bijvb. boekweitmeel)
- 100 gram havermout (glutenvrij)
- 20 gram lijnzaad
- 20 gram sesamzaad
- 20 gram pompoenpitten
- 20 gram zonnenbloempitten
- 40 gram geraspte jong belegen kaas (geitenkaas)
- 2 eieren
- en een snuf zout (Italiaanse kruiden is ook lekker)
Doe al de ingrediënten in een mengkom, roer alles door met een vork. Kneed met de hand nog even na en vorm 1 grote bal. Leg deze tussen twee bakpapieren in en rol het deeg uit met een deegroller. Maak er een lap van 20 bij 30 cm. Haal de bovenste bakpapier eraf en snij de crackers. Bak ze nu af in 20 min in de voorverwarmde oven op 180 graden.