chilisaus recept

chilisaus recept

zelfgemaakt is echt zo lekker! en dat telt ook voor dit  chilisaus recept. ik had van de week de kip ermee gemarineerd en man man man wat was dat lekker zeg! Het is een pittige saus anders moest ik er nog meer honing bij doen en dat wilde ik eigenlijk niet. maar houdt je van zoeter dan zou ik er zeker meer honing bij doen of suiker als dat geen probleem voor je is.

ingrediënten;

2 rode pepers
2 trostomaten
1 teen knoflook
sap van een halve limoen
1 tl geraspte verse gember
100 gram honing ( of meer als je van zoeter houdt )
4 el rijstazijn

blender
steelpan

Hoe maak je het?

Pak de blender.
Maak de tomaat en de peper schoon. Halveer de tomaten en stop ze in de blender.
Halveer de pepers en haal de zaadjes eruit. Ook deze gaan in de blender , plus een teentje knoflook en de limoensap. Blender dit fijn.

Pak de steelpan en voeg hier in de rest van de ingrediënten plus de inhoud van de blender.
Breng dit al roerend aan de kook en laat dit zeker 15 tot 25 min zachtjes doorkoken ( indikken)
vul nu een glazen pot of fles hier mee en laat afkoelen.

Bewaar dit in de koelkast.

Dit is heerlijk om de kip te marineren of door de nasi!
Maar ook lekker met nacho’s of verzin het maar…….