yoghurt proteine speltbrood

Deze Yoghurt-Proteïne speltbrood met pompoen en courgette is helemaal top voor de sporters onder ons. heerlijk voor tussendoor maar ook heerlijk voor of na het sporten. Het brood is  op basis van speltmeel maar wil je hem liever glutenvrij? vervang het speltmeel door 100 gram amandelmeel en 200 gram boekweitmeel.

300 gram speltmeel

1 el wijnsteenbakpoeder

1/4 tl himalaya zout

1 tl grove peper

1 el oregano

50 gram roomboter (kokosolie kan ook prima)

125 gr kokosyoghurt ( of yoghurt naar keuze)

150 gr rauwe pompoen stukjes

4 eieren

100 gr proteïne poeder (eiwit) neutraal

50 gr zongedroogde tomaatjes fijn geknipt

100 gr  geraspte courgette

+/- 55 gr walnoten

handje basilicum (vers) fijn geknipt

cakeblik

een vel bakpapier

zet de oven op 175 graden ( let op elke oven is anders)

Doe de yoghurt, eieren, pompoen, boter en de eetlepel oregano in een blender en mix tot een glad beslag. Meng in een andere kom het speltmeel, bakpoeder, courgette, zongedroogde tomaatjes,walnoten, basilicum en het peper en zout. voeg nu het yoghurtmengsel bij het meelmix en mix goed door elkaar heen. ongeveer 2 min. Voeg nu de proteïne poeder (eiwit) erbij en en mix nog even verder.

Snij nog wat plakjes van de courgette en decoreer zo het brood (staat zo leuk)

Bak nu het brood af in +/- 35 min